Naši STEM edukatori nižu uspehe: Imamo predstavnike na ovogodišnjem TEMATCOM-u

PRVA TEMATCOM KONFERENCIJA

Na ovogodišnjoj konferenciji TEMATCOM 2024, koja će se održati 29. i 30. avgusta u Kragujevcu, naša saradnica, STEM edukator, Danica Utješinović, će se ponosno predstaviti svojim radom na temu: “STEM pristup kao sredstvo za motivaciju u podučavanju matematike”. 

Prva konferencija i važno učešće

TEMATCOM 2024 je prva konferencija o nastavi matematike i informatike sa međunarodnim učešćem, koja okuplja istraživače, edukatore i praktičare iz oblasti obrazovanja radi razmene naučnih rezultata i dobrih praksi.

TEMATCOM 2024 fokusira se na unapređenje kvaliteta nastave matematike i informatike kroz inovacije i istraživanja. Konferencija pruža platformu za razmenu ideja, diskusiju o najnovijim trendovima i izazovima u obrazovanju, te predstavljanje novih metodologija i tehnologija.

Tim povodom, izuzetno smo ponosni što naša saradnica ima mogućnost da predstavi svoj rad, koji se fokusira na zanimljive pristupe u nastavi matematike, a koji podstiču angažovanje, znatiželju, interesovanje i logično mišljenje i zaključivanje učenika. Njeno učešće na TEMATCOM-u predstavlja priznanje njenom trudu i doprinosu unapređenju obrazovnog sistema.

Značaj ovakvih okupljanja i važnost širenja svesti o prirodnim naukama

Konferencija ima za cilj unapređenje obrazovnog sistema kroz primenu novih saznanja i inovacija u nastavi. Takođe, TEMATCOM 2024 predstavlja priliku za umrežavanje i saradnju među stručnjacima, što doprinosi boljoj integraciji savremenih tehnologija i metoda u obrazovni proces. Učešće naše saradnice i ponosnog STEM edukatora na ovoj konferenciji je potvrda visokog kvaliteta rada i posvećenosti unapređenju STEM obrazovanja, što je jedna od glavnih stavki za popularizaciju nauke među mladima.

Takođe, ovakva okupljanja su od izuzetnog značaja jer omogućavaju razmenu ideja i iskustava, što vodi ka boljem razumevanju i primeni savremenih metoda u nastavi. Kroz saradnju i umrežavanje, stručnjaci mogu zajednički raditi na unapređenju obrazovnih praksi i širenju svesti o važnosti prirodnih nauka.

Budite i vi naše STEM edukator! Saznajte više OVDE.

Post a Comment